Super vlot lezend.

Els Van Haute 27 januari 2025
Dat ene moment. Door: Liane Moriarty.

Als grote fan van Moriarty’s boeken en de tv-series die ervan gemaakt zijn keek ik enorm uit naar dit boek. Toen het verscheen bleek het 660 pagina’s dik te zijn: hoera! Veel leesplezier.

Ik moest er deze keer wel een beetje inkomen, in het verhaal. Want hoewel het ‘een echte Liane Moriarty’ is voelde het voor mij toch wat anders. Ligt ongetwijfeld aan mij want de mensen die ik er al over aansprak hadden dat gevoel helemaal niet. Wat ik zeker ook wil vermelden is dat de cover weer heel passend is!

Dat ene moment is een boek dat in je hoofd kruipt en je doet nadenken over hoe je zelf zou reageren als iemand je voorspelt wanneer je gaat sterven (en waaraan). Zeker als blijkt dat andere voorspellingen van die waarzegster uitkomen…

Hoewel het een dikke pil is leest het super vlot. Door het verteltalent van Moriarty, haar vlotte pen, levensechte personages en realistische dialogen. Ondanks dat er gigantisch veel personages zijn worden ze allemaal even goed uitgewerkt en zie je ze op papier tot leven komen.

Je geniet van het lezen, zit vol spanning aan het papier gekluisterd en ondertussen krijg je nog wat wijze levenslessen. Typisch Liane, maar ze doet het toch maar weer. Al haar boeken zijn zo anders en voelen toch zo vertrouwd. Fijn.

Ik denk dat ook dit boek een geweldige tv-serie zou opleveren. In mijn hoofd ben ik al aan het fancasten :)

Meer recensies van Els Van Haute