Onderhuids
Het duivelsboek. Door: Asta Olivia Nordenhof.
Het duivelsboek is het tweede boek in een zevendelige reeks romans. Maar je kan het ook los lezen, ik deed dat.
We maken kennis met Olivia die haar quarantaineperiode iets wilder aanpakt dan ik indertijd. Zij gaat namelijk 14 dagen bij een man wonen die ze niet kent. Ik bleef toen thuis met mijn man die ik al meer dan 20 jaar kende. Ze beslist om tijdens die twee weken eindelijk het verhaal van haar en T. neer te schrijven.
Wij kijken mee hoe ze in het heden probeert te schrijven over haar verleden. En hoewel Het duivelsboek maar 167 pagina’s telt slaagt Nordenhof er toch in om veel onderhuids te laten doorschemeren. Je gaat je afvragen wie er eigenlijk de duivel is, hoe mensen worden wie ze zijn (of net niet zijn), of vrije keuze wel echt vrij is en of een mes echt het dodelijkste wapen is…
Nordenhof creëert door de afwisseling van heden met verleden en poëzie met proza een origineel verhaal dat doet nadenken over geld, kapitalisme, macht en vrouwelijke kracht. Boeiend.