Magie!

Els Van Haute 11 november 2024
Het mysterie van de maan. Door: Alison Davies. Illustraties: Anastasia Stefurak.

Boekjes als dit verschijnen aan de lopende band: leuk om te zien maar niet veel inhoud. Het mysterie van de maan biedt hierop een uitzondering: het is heel mooi om te zien en biedt veel boeiende inhoud.

Davies slaagt erin om mythologie (de verschillende maangoden) met astrologie (dierenriem en zijn tekens), oude volkswijsheid (Afrikaanse maanmythen bijvoorbeeld) en wetenschap (fasen van de maan, getijden) te combineren. Voor zij die op zoek zijn naar een extra vleugje magie staan er ook een hele hoop rituelen en spreuken in die je zelf kan toepassen.

De illustraties maken dat je direct verliefd wordt op dit boek. Maand na maand, seizoen na seizoen biedt Davies je houvast, tips en inspiratie. Ik ben ook benieuwd naar het andere boekje in deze reeks: Het mysterie van de natuur.

Meer recensies van Els Van Haute