Boeiend!
Nijntje en de kunstenaars.
Dick Bruna, de tekenaar van nijntje, hield van kunst. En om dat met ons te delen is er dit prachtige boekje: Nijntje en de kunstenaars.
24 kunstwerken, van verschillende kunstenaars, worden telkens naast een tekening van Bruna geplaatst. Zo zie je duidelijk de verschillen maar ook vooral de overeenkomsten. Boeiend!
Leuk voor de allerkleinsten; om kennis te maken met kunst en zo zin te krijgen om musea te bezoeken. Maar ook volwassenen gaan hier nog iets van opsteken. Er staan een paar van mijn favoriete artiesten in zoals: Frida Kahlo en Yayoi Kusama maar ook een aantal werken die ik nog niet kende. Altijd fijn om iets bij te leren. En nijntje is altijd snoepgoed voor de ogen!