Wijs boek!

Els Van Haute 28 maart 2025
Op een andere planeet kunnen ze me redden. Door: Lieke Marsman.

Wat een mooi boek! Qua inhoud natuurlijk maar ook qua uiterlijk; de cover is aantrekkelijk en de roze binnenpagina’s zijn wonderschoon. Een pluim voor Uitgeverij Pluim ;)

Marsman kan alles; dat wist ik al. Essays, poëzie, romans, interviews,… : telkens hang ik aan haar pen/lippen. Ze kan heel mooi en helder tegelijk schrijven, en daarnaast is ze een groots en origineel denker.

In Op een andere planeet kunnen ze me redden worden dagboekfragmenten over de ongeneeslijke ziekte van Lieke afgewisseld met essays over geloven. Geloven in God, ufo’s, leven na de dood, leven met hoop. Doordat ik haar al enkele keren aan het woord zag (bijvoorbeeld in Zomergasten) ‘sprak’ zij in mijn hoofd tijdens het lezen. Met haar ongebreidelde enthousiasme nam ze me mee op haar denkpistes en de dwaaltochten door haar hoofd. Boeiend. En wat een eer dat ze ons weer mee op sleeptouw nam.

Ik hoop nog veel van haar te mogen lezen; fan!

Meer recensies van Els Van Haute