Boeiend!

Els Van Haute 17 maart 2025
Single zijn is geen wachtkamer. Door: Charlotte Wilmssen.

Na 26 jaar samen, 20 jaar gehuwd, ben ik plots single. Voor het eerst sinds ik volwassen ben. Eng. Maar net iets minder eng na het lezen van dit boeiende boek.

Wilmssen, zelf al 8 jaar single, schreef met Single zijn is geen wachtkamer een nieuwe bijbel. Een boek dat op vele nachtkastjes zal belanden, smoezelig van het doorgeven tussen vriendinnen.

Op basis van haar eigen ervaringen beschrijft ze 8 fases die je als single doorgaat. Niet noodzakelijk in chronologische volgorde, de ene fase kan ook langer duren dan de andere én je kan plots terug in een vorige fase belanden. Maar die 8 fases geven je wel een beetje houvast, bereiden je voor op wat je kan verwachten. Ikzelf zit al maanden in fase 1 (we wonen ook nog samen), heb wel al even mijn tenen in fase 2 gedoopt maar ben daar snel terug uitgewipt ;)

Wat ik ondertussen geleerd heb van Charlotte is dat ik mild voor mijzelf moet zijn, de tijd zijn werk laten doen, me richten op vriendschappen en gaan voor wat ik echt wil/ben.

Naast een boeiend boek (met een prachtige cover) waar je echt iets uit haalt is dit ook een heel hoopgevende en enthousiasmerende bijbel. Denk aan Florence Given op Instagram, die vibe. Ik ben fan!

Meer recensies van Els Van Haute