Leesplezier!
Vierentwintig seconden vanaf nu. Door: Jason Reynolds.
“Een liefdesverhaal”” maar ook niet want dit boek is meer dan dat.
We keren terug in de tijd. We beginnen in het heden waar Neon zwetend in de badkamer van zijn vriendin Aria staat, zenuwachtig voor hun eerste keer. In het volgende hoofdstuk is het plots vierentwintig minuten eerder, daarna keren we vierentwintig uur én uiteindelijk zelfs vierentwintig maanden terug in de tijd. Om op het einde van het verhaal terug naar het heden te keren.
We duiken steeds dieper in het hoofd (stoer maar ook een zacht ei) en in het leven van Neon. We zien waar hij na school werkt (de bingohal van zijn vader), wie zijn vrienden zijn en hoe hij woont (zijn oma woont ook bij hen in). We maken zelfs kennis met Denzel Jeremy Washington, de hond van oma. En we volgen het ontluiken van de relatie tussen hem en Aria.
Vierentwintig seconden vanaf nu is een dun boekje dat vlot leest, ideaal voor het doelpubliek. Het gaat over de liefde, maar zoals uitgever Myrthe zegt: het is niet klef. Liefde is zo veel meer dan houden van een partner; er is ook de liefde voor vrienden, familie én honden, niet te vergeten. Boeken die leesplezier schenken zijn de beste!
“Een liefdesverhaal”” maar ook niet want dit boek is meer dan dat.