Hoop!

Els Van Haute 09 maart 2025
Wij samen. Door: Jojo Moyes.

Sinds Voor jou ben ik fan van Moyes. Haar verhalen gaan altijd over herkenbare vrouwen, soms in omstandigheden ver weg van die van mij maar deze keer heel dichtbij.

In Wij samen draait het om Lila, een jonge veertiger die denkt dat ze haar happy end heeft gevonden maar plots in een nachtmerrie belandt als haar man een jongere vriendin blijkt te hebben. Jammer genoeg ook mijn verhaal momenteel…

Lila’s situatie is voor mij dus herkenbaar; wat soms pijnlijk was om te lezen maar geregeld ook heel troostend én grappig. Typisch Moyes; zelfs als je je in een heel andere situatie bevindt leef je dankzij haar personages, die levensecht beschreven zijn, zo met hen mee. Haar chaotische familie sluit je ook direct in je hart. De twee vaders (opa’s), de nukkige tienerdochters, tuinman Jensen, de hond,…stuk voor stuk kleurrijke personages die je in het echt wil leren kennen.

Ik ging helemaal op in Lila’s leven en vond het echt jammer toen het boek uit was, ik voelde me er zo in thuis. Het lezen hielp me om mijn eigen ellende even te vergeten. En het (niet cliché) happy einde van het boek gaf me ook hoop voor mijzelf, niet onbelangrijk. Ik denk dat alle lezers een warm hart gaan krijgen van Wij samen. Geniet ervan en duim met mij mee voor een verfilming!

Meer recensies van Els Van Haute

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.