Meesterlijk meeslepende Fantasy!
Het is alweer even geleden dan één van mijn favoriete Nederlandse uitgeverijen, Boekerij, ‘De breekbare draden van magie’ van V.E. Schwab in een prachtige hardcover editie op de Nederlandse markt uitbracht. De schrijfster behoort tevens tot mijn favorieten en toen ik laatst eindelijk aan het stevige boek kon beginnen heb ik het binnen zeer korte tijd met veel plezier verslonden.
De Nederlandse hardcover uitgave ziet er zo mooi uit. De donkere stofomslag laat de teksten in wit en rood van de cover knallen, net zoals de zwevende figuur omringt met rood lint en koper kleurige bedrading. De rood met zwarte snede complimenteert het geheel. Verrassend element is de lichte kleur zodra je de stofomslag van het boek haalt en de prachtige geïllustreerde afbeelding bij het openslaan. Absoluut een mooie editie om te geven of te ontvangen voor de liefhebber.
“Ze deed haar ogen dicht, hield haar adem in en probeerde te luisteren of ze iets anders hoorde dan het gebonk van haar hart.”
Tijdens het lezen maak je geleidelijk aan kennis met nieuwe interessante personages en vind er hernieuwde kennismaking plaatst met oud bekende karakters uit voorgaande delen. Daarnaast wordt de wereld wederom probleemloos overzichtelijk waarin de ‘Schemering’ boekenserie zich afspeelt. Hierdoor merkte ik al lezende hoe prettig en soepel ik volledig in het inhoudelijke verhaal verdwijn. Empathisch meeleef met de personages, hun avonturen volg en fantasierijk alles voor me zie.
“Het hele tafereel barstte uiteen en het ijs dwarrelde als glinsterende vlokjes op de toeschouwers neer en bedekte hun schouders en capuchons met een laagje sneeuw.”
De schrijfstijl leest zeer comfortabel inclusief heldere zinsopbouw en direct begrijpelijke bewoording. Het verhaal is doorspekt met droge hilarische humor, magie, spanning, plottwisten en verwondering waardoor je graag door wil blijven lezen. De creativiteit van V.E. Schwab laat me telkens weer versteld staan en laat elke lezer genieten van een grandioos Fantasy vertelsel.
“Hij schudde zijn benen vleugels uit en draaide met zijn kop.”
Toen ik het boek uit had besefte ik dat ik nog veel langer in deze magische wereld had willen vertoeven. Meer avontuur ligt er zeker in het verschiet omdat het verhaal nu eenmaal open eindigt en wat mij betreft zeker nog niet klaar is. Kom maar door met die volgende titel in deze boekenserie!
Lieve leesgroet, Elsa.
“Hij schudde zijn benen vleugels uit en draaide met zijn kop.”
Lieve leesgroet, Elsa.