Heksen, duivels en een dosis mysterie
De prins van Toorn is zo'n boek dat ik gekocht heb vanwege het uiterlijk. Ik kon 'm gewoon niet laten liggen. De inhoud is misschien niet zo daadkrachtig als het omslag deed voorkomen en daar heb ik een paar redenen voor.
De prins van Toorn gaat over Emilia, een jonge heks die leeft tussen de mensen. Ze werkt samen met haar tweelingzus Vittoria in het restaurant van haar ouders en alles lijkt koek en ei te zijn. Totdat Vittoria niet thuiskomt en Emilia op onderzoek uit gaat. Ze vindt haar zus in het klooster: dood en haar hart is verwijderd. Hier begint de wraaktocht van Emilia want zij wil uitzoeken wie haar zus op brute wijze heeft vermoord. Vanaf dat moment wordt het een beetje vaag.
Toorn, een van de prinsen van Hel, wordt door Emilia opgeroepen. Langzaam krijg je de informatie dat er meerdere prinsen van Hel zijn die allemaal hun eigen huis hebben. Tot zover begreep ik het, maar daarna wordt er met verschillende namen gestrooid, heeft Emilia niet de complete waarheid in pacht (dus jij ook niet, want het verhaal wordt in de ik-vorm verteld) en lijken er verschillende zijwegen genomen te worden. Klinkt je dit vaag? Goed, dan heb ik mijn punt bereikt. In mijn optiek had er veel meer aandacht worden besteed aan het opbouwen en vertellen van de wereld, want hoewel Emilia in Sicilië woont, heb ik geen idee wanneer dit was. Daarnaast komen de prinsen van Hel ergens anders vandaan, maar hoe dat precies zit is me ook compleet ontgaan.
Ga ik deel twee lezen? Ja! Ik ben gewoon benieuwd of ik deze wereld beter ga snappen en hoe alles precies in elkaar zit. Oh, het was trouwens niet helemaal bagger. Ik genoot van de Italiaanse sferen, de heksendrankjes en de heksenkringen. Dat maakte het boek tot een fijn leesfestijn. Tot zover. Ik hoop dat het volgende deel wat meer zal uitleggen.