Bijzonder boek
Ik ging nogal blind dit boek in. Het enige dat ik wist alvorens ik ging lezen, is dat er tarotkaarten in voor komen. Ik was gelijk geïntrigeerd.
Het kaartenhuis gaat over Ann, een studente die het als academicus in de kunst wil maken. In de zomer gaat zij, om kennis te vergaren, stage lopen in het New Yorkse museum The Cloisters. Hier komt ze te werken onder leiding van conservator Patrick en raakt nauw betrokken met Rachel, ook onderzoeker. Ze doen onderzoek naar de tarotkaarten en hun geschiedenis. Vanaf hier ontvouwt zich een mysterieus web. Rijkdom, intriges en liefde zijn een paar thema's die worden aangesneden.
Het is een roman, maar heeft wat spannende elementen - niet zodanig dat je er niet van kunt slapen. Het boek is heel toegankelijk geschreven en neemt je in een mum van tijd mee naar The Cloisters, dat oude museum. Geloof me, Katy Hayes heeft het museum goed beschreven, want toen ik het ging opzoeken op internet, kwam mijn verbeelding precies overeen met de werkelijkheid: dan heb je een knap staaltje werk verricht.
Het kaartenhuis is een heerlijk boek voor de zomer. Het leest makkelijk weg, heeft voor iedere romanlezer wat wils en past perfect in de Dark Academia-trend. Veel plezier!