Indringend
Nirky Postema vertelt het verhaal van Rosmery, geboren in de Dominicaanse Republiek, opgegroeid op Bonaire en als volwassene levend in Nederland. Twee thema’s komen naar voren: haar jeugd op Bonaire en later Aruba, en vervolgens de heftige gebeurtenissen als ze, na jaren van onvruchtbaarheid, toch zwanger wordt.
Ik bleef tijdens het lezen denken: was het maar langer! De jeugd in het Caribisch gebied laat een wereld zien die we als Nederlanders niet goed kennen en die fascinerend is. Ik had graag wat meer details gezien. Ook de verhuizing naar Nederland, met de daarbij behorende verbazing over hoe Nederlanders dingen doen, is interessant.
Als Rosmery in Nederland getrouwd is en zwanger wordt, verandert de blijdschap al snel in groot verdriet. De worsteling van Rosmery en haar man Johannes hiermee stemt tot nadenken, bijvoorbeeld hoe de omgeving soms niet al te fijngevoelig reageert.
Al met al is dit een boek dat je niet snel zult vergeten!
Al met al is dit een boek dat je niet snel zult vergeten!