Compleet beeld Belgisch Koningshuis
” Achter de muren van het Paleis” een boek dat een kijkje achter de schermen geeft van het Belgisch koningshuis. Het is geschreven door royaltyjournalist en kenner Wim Dehandschutter.
Het betreft hier geen biografie van een lid van het Belgisch koningshuis, maar eerder een soort van almanak. Aan de hand van vele vragen over Koning Filip, Koningin Mathilde en andere leden van de koninklijke familie, komen we veel te weten over het reilen en zeilen van de Belgische Royals.
In een tiental hoofdstukken krijgen we duidelijk antwoorden voorgeschoteld door de auteur Wim Dehandschutter. Het begint met de burgerlijke stand, vervolgens : beroep, Team, Geldzaken, vervoer, mode, gezinsleven, sociaal leven, vrije tijd en de toekomstige koningin Elisabeth. Elke hoofdstuk bevat de nodige vragen, die beantwoord worden. Veelal simpele, maar toch ook nuttige vragen. De antwoorden daarop zijn heel helder en vormen hierdoor een prima leidraad om meer te weten te komen over koning Filip en zijn familie. Het gaat te ver om dat hier allemaal te benoemen. Beter is het zelf te lezen en te ervaren.
Het is een goed verzorgd boek, het telt 320 pagina’s en is rijkelijk voorzien van foto’s. De antwoorden in het boek komen voor een groot deel van de eigen ervaringen van Wim Dehandschutter. Als royaltyjournalist heeft hij de mogelijkheid Filip, Mathilde en de andere royals van dichtbij mee te maken. Denk daarbij aan de werkbezoeken, buitenlandse reizen en staatsbezoeken. Wim Dehandschutter mag je rekenen tot een van de betere Royaltyjournalisten. Daarmee bedoel ik serieus, en geen onzin verkopend…Dat is dan ook goed te merken aan de inhoud van het boek. Er is heel veel werk van gemaakt, voor je gevoel ontbreekt er geen vraag en antwoord. En er staan heel wat vragen in het boek…. De vragen die je hebt over het Belgische Koningshuis worden in dit boek voor je gevoel eigenlijk allemaal beantwoordt.
Het boek leest lekker vlot, het is toegankelijk geschreven en boven alles voel je als lezer het respect dat auteur voor de koninklijke familie heeft. Dat mag ook best wel eens gezegd worden, in tijden van veel fake en sensatie boeken.
Samengevat : Een compleet boek over het Belgisch Koningshuis, informatief, boeiend en daardoor moeilijk weg te leggen. Een boek dat voor de beginnende liefhebber van koningshuizen een absolute aanrader is. Je krijgt de kennis op een presenteerblaadje voor geschoteld. Maar ook voor de gevorderde kenners is het een aanrader, je doet er toch weer nieuwe feiten op. Bijzonder genoten van het boek.