Prachtige adaptatie van de klassieker

Engruppo 13 september 2024
Aimee de Jongh kiest voor deze Graphic Novel niet voor de makkelijkste weg. Waar William Golding al 70 jaar hordes scholieren wist te betoveren met zijn woorden, doet de Jongh dat met beeld.

Het is daardoor niet zomaar een verstripping van de klassieker, maar, zoals de cover al prijsgeeft, een adaptatie. Wonderschoon en rauw. De beelden spatten van de bladzijden, ze raken, grijpen je en sleuren je mee over het eiland waar de groep jonge jongens, kinderen nog, het slechtste van de mens laat zien.

Aimée de Jongh blijft, gelukkig, dicht bij het verhaal van Golding en tekent de gevoelens die zijn woorden oproepen.

Hiermee vestigt zij zich de grote Graphic Novel-schrijvers en verhalenvertellers van dit moment. Dat ze het kon bleek al uit haar eerdere bekroonde en bejubelde Graphic Novels.

En ze heeft nog een gehele carrière voor zich. Ik ben benieuwd wat dat brengen zal.

Meer recensies van Engruppo