Heerlijke cosy kerst- novelle
Ik las de heerlijke cosy-kerstnovelle “De Joy van Kerstmis” van Cynthia Zwagemaker.
De ouders van Saar overwinteren in Australië, waardoor kerst vieren voor haar eigenlijk niet meer hoeft. Wanneer de kerstvakantie begint en ze naar huis rijdt, komt er plots een zwarte hond ,Joy, voor haar auto. Het baasje is niet in de buurt, daarom neemt ze hem mee naar huis. Maar dan gaat de deurbel en staat ineens de baas van Joy, Sven, voor de deur. Hij reageert nogal bot op alles. De volgende dag is Joy opnieuw ontsnapt, en moet Sven hem weer op te halen. En Joy is niet bij Saar weg te slaan. maar hoe is dan met Sven. Is er voor Saar en Sven ook wat Joy weggelegd?
De schrijfstijl van Cynthia is pakkend en leest heerlijk weg. Met een hond als Joy in de hoofdrol, kun je het alleen maar met een grote glimlach lezen. Neem daarbij de onderliggende boodschap, dat iedereen een beetje Joy verdient.
“De Joy van Kerstmis” wil je echt niet missen als je van grappige en warme kerstverhalen houdt.