De Russische Connectie, een topper.

Enita 28 april 2021
Een boek zoals ik ze graag lees, dat is De Russische Connectie van Gerrit Barendrecht. Het is een boek waar ik ingezogen werd en ik kon niet stoppen met lezen. Zo spannend en beeldend geschreven net of ik zelf in Amsterdam was in 1889.
Het verhaal speelt zich af in de tijd dat Rusland, onbezien, probeert Europa te ontwrichten door de schuld van gepleegde terroristische aanslagen in Londen en Parijs af te schuiven op de anarchisten die verantwoordelijk zouden zijn voor de moord van op Tsaar Alexander II.
Dit lijkt aan Nederland voorbij te gaan, totdat er op de Dam in Amsterdam een tram ontploft.
In het verhaal spelen Ida de Morsain, journaliste bij het nieuws van de dag en politie-inspecteur Julius Katz de hoofdrollen. En stiekem zijn ze een stel, echter door het verschil in stand, kunnen zij echter niet samen in het openbaar verschijnen. Op verzoek van de hoofdcommissaris Schröder probeert Julius te infiltreren bij de groep die de aanslag heeft opgeëist? Want speelt er meer of is dit alles?
Ondertussen start Ida , als journaliste, haar eigen onderzoek. Haar zus is namelijk zwaar gewond geraakt bij de aanslag op de Dam. Ze wil de waarheid boven water hebben.

Want het blijkt dat het gevaar voor Amsterdam nog niet is geweken. En welke rol spelen de Russen hierbij? Om de waarheid boven tafel te krijgen, belanden ze alle twee, alleen en ook samen, in benauwde en ook avontuurlijke situaties. Lukt het ze om de waarheid boven tafel te krijgen en om het gevaar te beteugelen? Om hier achter te komen, moet je dit boek gewoon lezen. Want een ding, je wordt niet teleurgesteld.

Meer recensies van Enita