Een vleugje magie

Enita 01 april 2025
Zou jij naar een onbekende bestemming afreizen om jezelf te ontdekken?

Voor de leesclub met Ilona las ik “De verhalenverzamelaar” van Evie Woods. Dit boek nam me mee naar Ierland en speelt zich af in wee verschillende tijdslijnen. Dit boek nam me mee naar Ierland en speelt zich af in twee verschillende tijdslijnen. Het verhaal gaat over Sarah Harper in 2010 en Anna Butler in 1910.

Na het einde van haar relatie Sarah gooit haar leven om. Ze belandt onverwacht in Ierland, waar ze een oud dagboek vindt. Dit dagboek is geschreven door Anna, een jonge vrouw die honderd jaar eerder in hetzelfde huisje woonde, waar Sarah nu logeert. Anna hielp een Amerikaanse antropoloog, Harold, bij zijn onderzoek naar Ierse volksverhalen. Maar al snel ontdekt Anna dat sommige verhalen meer zijn dan alleen volksverhalen. Terwijl Sarah zich verdiept in Anna’s geschiedenis, wordt haar steeds meer duidelijk in de ontdekkingstocht naar haarzelf.

Tijdens het lezen voelde ik Ierland echt tot leven komen, zowel in 1910 als in 2010. Dit kan ook niet anders dan met de beeldende schrijfstijl van Evie. Hoewel het boek voor mij wat langzaam op gang kwam, stoorde dat niet, want het paste juist bij de sfeer en opbouw van het verhaal. Dit zorgde er ook voor dat Sarah en Anna mooi tot leven kwamen.

“De verhalenverzamelaar” is een boek over de zoektocht van Sarah naar zichzelf, Anna’s verlangen naar méér in het leven en de kracht van volksverhalen. Een prachtig boek voor liefhebbers van historische fictie met een vleugje magie.

Meer recensies van Enita