Een ijzersterk deel
Voor de Sterrenthrillerleesclub las ik “Getuige nr. 8” van Steve Cavanagh.
In dit achtste deel met advocaat Eddy Flynn krijgt hij te maken met een moord aan West 74th street in de Upper West Side in New York. Een vrouw is op een gewelddadige wijze om het leven gebracht, alleen is de opgepakte verdachte niet de echte dader.
Eddy en zijn team moeten aan de slag om zijn onschuld te bewijzen. Dit blijkt echter niet zonder risico en dat gevaar wordt al snel werkelijkheid...
Een getuige van de moord is Ruby Johnson. Ze werkt als oppas en dienstmeisje voor o.a. familie van de verdachte en andere families aan West 74th street. Maar waarom houdt ze zich stil, terwijl haar getuigenis haar werkgever zou kunnen redden? Rond Ruby hangt een bepaald mysterie: ze is de onzichtbare hulp waar niemand aandacht aan besteedt toch? Waarom nu dan wel?
Steve Cavanagh heeft met “Getuige nr. 8” weer een ijzersterke thriller geschreven met mijn favoriete advocaat Eddy Flynn in de hoofdrol. De vraag op de cover: wat als de enige getuige nog gestoorder is dan de moordenaar? zet je meteen aan het denken.
Op zijn eigen wijze vertelt Steve een verhaal vol onverwachte plotwendingen, die je aan het boek gekluisterd houden. Ben je op zoek naar een spannende rechtbankthriller? Dan is dit boek een echte must-read. En als je deze serie nog niet kent, begin dan maar snel! Je zult geen spijt krijgen.