Een must read
Ik las “IJzerhart” van RoseMary Hart en was enorm onder de indruk. Het verhaal gaat over Cliona, een jonge weefster uit het dorp Kilmacdara. Al jaren wordt ze ’s nachts achtervolgd door mysterieuze dromen, en ook deze keer schrikt ze weer wakker. Maar ook door iets anders, want diezelfde nacht verandert er meer in haar leven.
Na het overlijden van de Heer van het dorp. neemt zijn erfgenaam, de Heer Declan, intrek in het sombere Eikenburcht. Declan is duidelijk gecharmeerd van Cliona. Hij is charmant, vrijgevig en is altijd blij haar te zien. Toch lijkt zijn bediende, Cú, alles op alles te zetten om Cliona juist van Eikenburcht en Declan weg te houden. Maar waarom? Mag hij haar niet, of probeert hij haar ergens voor te beschermen? En wat is de betekenis van haar mysterie dromen, want langzaamaan wordt hierover ook steeds meer duidelijk voor haar. Maar welke offers moet ze hiervoor brengen?
Met “IJzerhart” schreef RoseMary Hart een prachtige romantasy, die zich afspeelt in een beeldend beschreven Keltische setting. Cliona is een moedige, sympathieke personage die niets schuwt om haar dierbaren te beschermen. Rosemary weet het mysterie en de spanning zo goed op te bouwen dat ik steeds verder in het verhaal werd gezogen. Het einde was waar ik stiekem op hoopte, hoewel het net zo goed heel anders had kunnen aflopen.
Ben je fan van romantasy? Dan is IJzerhart echt een aanrader. Een must-read binnen dit genre!