Jack Reacher is het nog niet verleerd
Ik las “In de val “ van Lee Child en Andrew Child, het nieuwste deel met Jack Reacher in de hoofdrol.
Het verhaal begint met Reacher die wakker wordt in een donkere ruimte, vastgeketend en met een pijnlijke arm en geen idee hoe hij daar is beland. Al snel blijkt dat hij een auto-ongeluk heeft overleefd. Zoals altijd was hij gewoon een lifter, maar zijn ontvoerders denken daar anders over. Hij weet te ontsnappen en komt Vidic tegen, die hem een en ander vertelt. Enkele dagen later staat hij oog in oog met Knight, die hem verdenkt van de moord op haar vader. Hij lijkt immers sprekend op de moordenaar…
Terwijl het geheugen van Reacher stukje bij beetje terugkeert, vallen ook de puzzelstukjes in elkaar. Alles blijkt toch anders te zijn dan Vidic hem heeft voorgespiegeld, en Reacher en Knight moeten samenwerken om de zaak op te lossen – maar hebben ze daar genoeg tijd voor?
Ook ‘In de val ‘ is weer een spannend deel in de Jack Reacher-serie. Het verhaal is geschreven in de kenmerkende stijl van Lee Child, en zoals altijd weet hij de spanning goed op te bouwen. Het verhaal houdt je op het puntje van je stoel en zit vol actie en verrassingen, zoals we gewend zijn van Reacher.
Een must-read voor de liefhebbers van het genre en voor iedereen die de eerdere Jack Reacher-boeken heeft verslonden.