Gewoon een heerlijk kerstverhaal
Ik las de kerstnovelle "Onder de lichten van New York" van Lana Lain. Een heel mooi kerstverhaal.
De novelle draait om Marley, die haar droom volgt en besluit Kerst en Oud & Nieuw alleen in New York door te brengen. Ze vraagt een toevallige passant, Bly, om een foto te maken. Zijn reactie is verre van vriendelijk, maar dit onverwachte moment leidt toch tot een gesprek. Hoe groot is de kans, dat ze hem weer tegenkomt in zo’n grote stad? Het lot bepaald anders. Wat begint als een toevallige ontmoeting groeit uit tot iets bijzonders, maar zet Bly ook aan het twijfelen. Hoe beïnvloeden die twijfels hun opbloeiende connectie?
Lana Lain weet met deze novelle een heerlijk verhaal neer te zetten dat leest als een kerstfilm. Haar beeldende schrijfstijl brengt deze heerlijke tijd in New York en de chemie tussen Marley en Bly tot leven. Ook laat ze de onzekerheden en het betoverende kersteinde goed tot hun recht komen. Gewoon een heerlijk kerstverhaal.