Heerlijk Amsterdam

Enita 14 april 2025
Welke mooie herinneringen heb jij aan Amsterdam?

Ik las "What Happens in Amsterdam" van Rachel Lynn Solomon. Het verhaal gaat over Dani Dorfman, een jonge vrouw die alles achterlaat in de VS en besluit opnieuw te beginnen in Amsterdam.

Haar nieuwe leven in Amsterdam is een sprong in het diepe en verloopt anders dan Dani had gehoopt. Maar dan fietst ze letterlijk haar oude jeugdliefde Wouter tegen het lijf. Hij doet haar een voorstel: hij heeft een vrouw nodig om een erfenis veilig te stellen en Dani zoekt een manier om in Nederland te kunnen blijven. Ze besluiten te trouwen, alleen voor het papiertje natuurlijk. Wat volgt is een heerlijk vol tweede kansen in de liefde en het jezelf terugvinden in een onbekende stad.

De schrijfstijl van Rachel Lynn Solomon is vlot en humoristisch. Ze weet de chemie tussen Dani en Wouter van de pagina's te laten spatten. Hoewel het soms iets wat voorspelbaar is, stoort dat totaal niet. Wat het boek extra leuk maakt, is de setting. Amsterdam komt echt tot leven met zijn grachten, stroopwafels en fietsfiles.

"What Happens in Amsterdam" is een heerlijke feelgoodroman die je meeneemt op een (emotionele) reis door de straten van Amsterdam. Een aanrader voor liefhebbers van romantiek en persoonlijke verhalen.

Meer recensies van Enita