De smartphone en de gevolgen sinds de invoering daarvan. Van significante betekenis. Zeer uitvoerig beschreven.

ennie 25 juli 2024
Na het lezen van dit boek ben ik nu door- en door en door doordrongen van het belang van beperking van schermgerichte kindertijd en meer ruimte voor vrij spel en vrij spel zonder al te veel toezicht van ouders of andere begeleiders. Voor mij is de vraag wel of ik daar minder van doordrongen zou zijn geweest met een minder uitvoerige beschrijving van alle elementen en onderzoeken. Soms voelt het boek als: wat drammerig. Aan de andere kant: als er nog geen klinkklare bewijzen zijn voor de negatieve effecten van smartphones kan ik me voorstellen dat iemand zich geroepen voelt om zoveel mogelijk argumenten en redenen en onderzoeken naar voren te halen. Kritisch kijken daarbij en misschien wat relativering is natuurlijk altijd goed daarbij. Voor de rest vond ik het een interessant boek, maar door de uitvoerigheid niet zomaar steeds prettig leesbaar. 'k Heb het daarom in korte stukjes tot me genomen en er tegelijk andere boeken naast gelezen.

Meer recensies van ennie