Een waarschuwing over hoe tech steeds meer grip op ons krijgt
Hoe afhankelijk ben jij van digitale techniek?
Je wil het misschien liever niet toegeven, maar de afhankelijkheid stijgt. Niet alleen met kaartlezen (wie kan dat nog zelf, van papier), maar op steeds meer vlakken van ons leven hebben we digitale techniek nodig. Van boodschappen doen tot daten, van astrologie tot bankzaken.
Sanne Kanis, zelf medewerker van verschillende grote techbedrijven, beschrijft in deze verzameling columns met scherpe pen hoe groot die afhankelijkheid is geworden. En dan te beseffen dat de columns van voor de opkomst van Generatieve AI zijn. Haar columns zijn humoristisch, maar geven ook een serieuze waarschuwing.
Wat gedateerd lijken de delen over de Covid-pandemie. Hoewel het - nu we er op terug kunnen kijken - geen slecht idee is om dat ook echt te doen. Wat vinden we nu achteraf van de besluitvorming, veiligheid en uitrol van de digitale middelen van toen. Kanis was niet onder de indruk.
Digitale dilemma's is een interessante en broodnodige inkijk in hoe tech onze samenleving beïnvloedt en in zijn greep krijgt. Lees mijn volledige recensie hier: https://leeseenzakenvrouw.nl/recensie/recensie-digitale-dilemmas-sanne-kanis/