Strafrechtadvocaat en ondernemer

erleynebrookman 02 november 2024
Voor wie eens wil weten hoe het werk van een strafrechtadvocaat er echt uitziet, in plaats van op Netflix :-)

Een kijkje in het strafrecht
Leonie van der Grinten neemt je in haar boek 'Meester Leonie' mee in de dagelijkse praktijk van een strafrechtadvocaat. Niet op alle vlakken zo spectaculair als op tv, wel ontzettend verhelderend. Naast het dagelijkse werk neemt Van der Grinten ook de ruimte om uit te leggen welke afwegingen er achter het strafrecht zitten. Waarom iedere verdachte recht heeft op verdediging en waarom zij tegen minimum straffen is. Ook als je het niet met haar eens bent, interessant om te lezen.

Maatschappij en strafrecht verbinden
Het is de missie van Van der Grinten om de maatschappij en het strafrecht te verbinden. Door dit boek draagt ze daar verder aan bij. Daarnaast runt ze een Instragram-account met meer dan 100.000 volgers, een blog en is ze regelmatig spreker. Ook in het boek spat haar enthousiasme voor haar missie van de bladzijdes af.

Haar eigen weg als ondernemer
Naast een inzicht in het strafrecht geeft Van der Grinten ook inzicht in haar keuzes als ondernemer. Door in een vroeg stadium een eigen kantoor te starten en dat op haar eigen manier te runnen, heeft ze een unieke positie in haar vakgebied. In haar boek leer je haar kennen als een hardwerkende, slimme ondernemer met passie voor haar vak. Niet alleen voor advocaten in spé interessant dus, ook voor (toekomstige) ondernemers.

Mijn hele recensie lees je hier: https://leeseenzakenvrouw.nl/recensie/recensie-meester-leonie-leonie-van-der-grinten/

Meer recensies van erleynebrookman