Een voltreffer!
Als je als succesvolle auteur na 22 boeken met Rani Diaz in de hoofdrol besluit haar even op non actief te zetten en een standalone gaat schrijven, getuigt dat van lef en moed. Want gaan de lezers Rani missen, kan ik hetzelfde niveau halen? Ik kan me zo voorstellen dat dat soort vragen door Sterres hoofd geschoten zijn. Maar natuurlijk maakt ze het weer waar. Ook in haar standalone weet ze dezelfde spanning neer te zetten, de personages even karaktervol neer te zetten en de lezer in verwarring te brengen.
De cover straalt alles uit wat een thriller moet hebben. Geheimzinnigheid, spanning en personages waarvan je wilt weten wat de doen en waarom. Het is de tweeling Lorie en Nina. De zusjes verschillen enorm van elkaar, zowel uiterlijk als wat karakter betreft. Nina kleurt tussen de lijntjes, is intelligent en ijverig en doet wat haar ouders verlangen. Lorie is rebels en sportief, school interesseert haar niet, ze kiest haar eigen pad en botst vooral met haar moeder. Ze moet altijd zorgen voor Nina en haar beschermen.
Als de meisjes zestien worden mogen ze een feest geven. Je kan nooit genoeg te snacken hebben, daarom gaan ze in de avondwinkel nog wat inslaan. Daar zijn ze getuigen van iets vreselijks, een gewelddadige overval. De overvallers willen één van hen meenemen. Lorie offert zich op, zoals altijd beschermt ze Nina. Waarom moet Lorie mee? Wat willen de overvallers? Vragen die direct opkomen tijdens het lezen. Hoe reageren de meisjes op de ontvoering? Wat doet het met de gescheiden ouders Eva en Toon ? Waarom doet de vriend van Eva, Jim soms zo vreemd? Welke geheimen heeft Sam, de beste vriendin van Eva. Af en toe gaan we terug naar het verleden, het verhaal van Rik. Welke connectie is er met het heden?
Sterre zorgt door het introduceren van de diverse karakters met allen hun eigen manier van handelen en reageren en het uitzetten van verschillende lijntjes dat je als lezer steeds nieuwsgieriger wordt naar het hoe, waarom en wat. Je kan mee puzzelen met de politie, die ook voor raadsels staat. Maar uiteindelijk komt alles samen en ontdek je als lezer hoe ingenieus het verhaal in elkaar steekt.
En wat extra fijn is, is dat we nog een kijkje in de toekomst krijgen en weten hoe het verder gaat met de hoofdpersonages.
In korte hoofdstukken die afwisselend afspelen in het heden en verleden en vanuit de verschillende personages neergezet zijn, heeft Sterre zoals altijd een geweldig verhaal neergezet dat je het liefst achter elkaar uitleest. Al heb je daarvan ook weer spijt als het uit is, want zeker een half jaar wachten op een volgend boek vergt veel geduld.
En Rani? Ik heb haar en het team niet gemist.
En Rani? Ik heb haar en het team niet gemist.