Prachtig boek wat afspeelt in Schotland

Esther Books More 14 oktober 2024
heb gisteren dit boek uitgelezen voor de 2e keer. De 1e ronde was de ruwe versie. Toen was ik meteen al helemaal verliefd op dit boek Nu heb ik de paperback gelezen en het is alleen maar nog beter geworden! Wat een heerlijk verhaal!
Ik wist dat er een scène in het boek zat waar ik de eerste keer al een flinke dosis zakdoekjes bij nodig had, en dat was deze keer niet minder. Dit verhaal zit echt onder mijn huid en het blijft in m’n hoofd zitten. Ik vind het echt een prachtige historische roman die zich afspeelt in Schotland.
Verdeeld in het heden en het verleden.
Twee zelfstandige vrouwen die veel met elkaar delen.

Lyna is een vrouw die absoluut geen leuke jeugd heeft gehad. Ze krijgt hulp van haar vriend Reef die ze al haar hele leven kent. Ze vlucht uiteindelijk weg om werk te vinden op een kasteel als dienst meisje. Daar woont ook Grant. Hij is een van de 2 broers, Blake is getrouwd en ze hebben samen een kindje.
Lyna heeft visioenen en ziet regelmatig wat er komen gaat. In haar dromen heeft ze Grant al eerder gezien en ze krijgen een erg goede band. Helaas moeten de broers mee vechten in de oorlog en komen uiteindelijk aan bij Culloden. De vrouwen blijven achter op het kasteel en je leeft helemaal met ze mee.

In het heden lezen we over Bonnie. Ze heeft haar vertrouwen verloren in mannen. Ze woont samen met haar hond Balthazar in een prachtig maar vervallen kasteel in Schotland. Ze leert daar een hele knappe rugbyspeler kennen; Ray. Ze probeert hem aldoor te ontlopen maar ze komt hem overal tegen.
In haar huis komt ze een kistje tegen waarin een ketting met een Zonnesteen zit. Er zit ook een dagboek bij. Zo leert ze van wie deze ketting is geweest.

Echt prachtig beschreven hoe deze 2 verhaallijnen in elkaar verweven worden. Je leest het vanuit meerdere perspectieven. De personages zijn perfect uitgewerkt en daarom kan je goed met ze meeleven. Het verhaal is romantisch en zit vol mooie quotes. Er zit humor in en de hoofdstukken zijn niet te lang.

Dikke 5
Bedankt @jetnijlandauteur