Omgekeerde wereld
Via social media kwam ik op de berichten van The Man Who Has It All. In deze berichten werd de werkelijkheid omgedraaid en gaan vrouwen (maar ook mannen!) los met opmerkingen die normaal gezegd worden tegen en over vrouwen.
Door de rollen om te draaien valt ineens de absurditeit van wat tegen vrouwen wordt gezegd en wat over ze wordt gezegd ineens op.
Hoe door taal en het specifieke gebruik daarvan de helft van de wereldbevolking wordt gekleineerd, weggezet, ondergewaardeerd.
Heerlijk om te lezen, vooral het hoofdstuk waarin delen uit het woordenboek (dictionairy wordt daar clitionairy) worden herschreven van vrouwonvriendelijk naar manonvriendelijk. Sowieso zijn de omdraaiingen van history naar herstory, testerical i.p.v. hystical, menninist ipv feminist al een feestje.