Als ik je weer zie

Esther79 29 juli 2024
Dit jaar mag ik meedoen met de World of Romance boekenlounge en toen ik hoorde dat we ‘Als ik je weer zie’ van Gillian King zouden gaan lezen, maakte mijn hart even een sprongetje: ik ben dol op de realgood van Gillian! En ook deze keer stelt ze niet teleur. Zet je schrap voor een rollercoaster aan emoties én zorg ervoor dat je een dag niets gepland hebt, want eenmaal begonnen, is het onmogelijk het boek weg te leggen.

Als Lily’s beste vriendin Sara naar een afkickkliniek gaat, vraagt ze Lily om voor haar dochtertje Louisa te zorgen. Wat ze nog niet weet is dat ze ook haar tweelingbroer Seb heeft gevraagd en laat dat nou nét haar ex zijn. Wat is er gebeurd waardoor die twee elkaar zo ‘haten’?

Gillian King wisselt heden en verleden af. Elke keer komt er weer een stukje informatie bij, waardoor je het verhaal steeds completer krijgt. Wat is er toch allemaal in het verleden gebeurd waardoor dingen in het heden zo stroef verlopen?

Waar ik sommige personages eerst irritant vond, sloot ik ze later in m’n hart. Hoe zou ik zelf hebben gereageerd, vroeg ik me dan af. King schrijft met veel humor, maar schuwt zware onderwerpen niet. Van introverte personages als Scott (wat een schatje!) tot extroverte personages als Lily’s moeder Ella-Marie. En Louisa, de scène met het uitgeknipte hart: zo ontroerend! De personages worden zo levensecht beschreven dat ik me in een film waande.

Verdient iedereen een tweede kans? Of is er soms teveel gebeurd waardoor dit niet meer kan? Liefde in allerlei vormen komt aan bod in dit mooie verhaal: liefde voor je kind, voor je partner en voor je ouder.

Ohja nog een tip: lees het laatste stukje niet als je de deur nog uit moet. Hoe beschreef Gillian het ook alweer? Het voelde alsof ik over een cactus heen moest slikken?

@gilliankingnl @harpercollins_holland @worldofromancenl bedankt voor dit prachtige en ontroerende verhaal. Ik blijf fan!!

Meer recensies van Esther79