Als je wint

Esther79 14 oktober 2023
Tess en haar neef Justin zijn dikke maatjes. Tess is na het overlijden van haar moeder gestopt met haar studie geneeskunde. Ze is gelukkig met haar vriend Vince, hoewel Justin hem niet mag. Tess en Justin hebben iets met het getal 42 en zetten de kerstboom dan ook altijd 42 dagen voor kerst op. Krasloten kopen is hun traditie: ‘Eindcijfer 42. En als ik win, krijg jij de helft.’ Als Tess op een dag een grote prijs wint, zet dit haar leven op z’n kop: Vince is uit op haar geld en het brengt haar band met Justin in gevaar. Dan staat er plotseling een man bij haar op de stoep die beweert haar vader te zijn: kan ze hem vertrouwen? En wat betekent dit voor haar band met Justin?

Als je wint is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde, verlies, vertrouwen en nieuwe kansen. Geluk en gezondheid kun je niet kopen en geld maakt niet gelukkig. Een warm, ‘kerstig’ verhaal, met stukjes waar je een brok van in je keel krijgt: ‘Ik zou de wereld geven om nog een keer kerst met mama te vieren.’

Tess, onze undercover miljonair, is een ontzettend warm personage. Ze brengt mensen bij elkaar en geeft liever dan dat ze ontvangt. Soms zelfs ten koste van zichzelf. Justin stond ook altijd dicht bij Tess’ moeder en ook hij heeft moeite met haar dood. Hij steunt Tess als ze zegt dat ze alles mist: ‘Alles is wel heel veel. Probeer er kleine stukjes van te maken.’

@gabyrasters heeft een hele warme schrijfstijl en de brieven die Tess aan haar moeder schrijft zijn zo mooi.. ‘Mama, ik heb je nodig. Alweer.’ ‘Ik zou willen dat ik tijd kon kopen.’

Een prachtig, warm en ontroerend verhaal dat je maar moeilijk weg kunt leggen.

Meer recensies van Esther79