Bibliotheek vol herinneringen

Esther79 07 oktober 2024
Welk boek is voor jou heel bijzonder?

Sally bouwt al drieënveertig jaar aan een bijzondere bibliotheek: elk jaar op de verjaardag van haar dochter Ella, voegt ze een nieuw boek toe aan haar planken, met voorin een bijzondere boodschap voor haar dochter.

Tweeëntwintig jaar geleden overleed Ella’s vader. Ze kreeg ze ruzie met haar moeder en vluchtte naar Australië. Nu ze noodgedwongen naar huis terug moet keren om voor haar moeder te zorgen, leren ze elkaar opnieuw kennen. Is hun relatie nog te herstellen?

Jeetje wat een bijzonder boek is dit. Een verhaal over hoop, liefde, miscommunicatie en vriendschap. Het enige minpuntje vond ik dat het er zo dik bovenop lag wat er met Sally aan de hand was, terwijl Ella dit maar niet doorhad. Of is dit wat er gebeurt als je iets niet kunt of wilt accepteren?

In de proloog krijgt Ella een exemplaar van ‘Onder moeders vleugels’. Dit vond ik extra bijzonder omdat mijn moeder mij dit boek vroeger ook heeft laten lezen. Het was ook één van haar lievelingsboeken.

Als Ella weer terug is in Londen, leert ze weer genieten van de kleine dingen. In Australië was ze alleen maar aan het werk en had ze geen oog meer voor de mensen en dingen om haar heen. Ze pikt ook weer het lezen op: ‘Ik was vergeten hoe betoverend lezen is en hoe het je aan het denken zet over je eigen leven.’

Regelmatig heb ik stukken met tranen in m’n ogen gelezen. Het leven is zo vluchtig. Geniet van de momenten die je met elkaar hebt. Het leven is te kort voor wrok en spijt. ‘We kunnen het verleden niet herschrijven, hoe graag we dat ook zouden willen.’

‘Ik kan je nu niet verliezen. Ik kan niet toekijken hoe je verdwijnt, terwijl je er nog bent.’

‘Wees de liefde waard en ze zal komen.’

Dit boek suddert nog even na..

Meer recensies van Esther79