De Christmas Tree Winkel
De ‘Christmas Tree Winkel’ is het derde deel in de Dream Harbor-serie. Waar er in deel 2 wel erg veel spice voorkwam, was het in dit deel allemaal wat meer gedoseerd en dat vind ik persoonlijk prettiger. Kira heeft een kerstboombedrijfje overgenomen in Dream Harbor. Dat in combinatie met sneeuw, liefde en kerst, maakte het voor mij het perfecte boek rond de kerstdagen.
Kira en haar tweelingzus Chloe waren altijd twee handen op één buik. Als Chloe verliefd wordt en naar Denemarken vertrekt, voelt Kira zich ontzettend eenzaam. Ze besluit haar deel van het familiekapitaal te investeren in een kerstboombedrijfje in Dream Harbor. Kira, die een hekel heeft aan Kerst! Als de knappe Bennett, de broer van Jeanie, per ongeluk op haar landgoed komt met zijn honden, is dit het begin van een bijzondere relatie. ‘Hemel, beschreef ze een man of een kaneelbroodje?’ Bennett is oh zo behulpzaam – ‘Hij vond het fijn om nodig te zijn, om zich nuttig te voelen.’ - maar wil Kira dit wel? Ze wilde juist veranderen, een beter mens worden!
@lauriegilmore_author heeft ook weer gezorgd voor de nodige grappige stukjes: ‘Niemand werd geboren met zulke tanden. Nou ja, eigenlijk werd er geen enkele baby geboren met tanden, maar daar ging het nu niet om.’
Gilmore laat haar lezers smullen van de kerstsfeer: ‘Alles rook naar wafelhoorntjes en karamel.’
Het leuke aan een serie is dat je geen afscheid hoeft te nemen van de personages. Nu met het derde deel is er veel herkenning. Zo leuk! Ik kijk dan ook al uit naar het vierde deel, ‘Het Strawberry Patch Pannenkoekenhuis’.
@harpercollins_holland bedankt voor dit fijne recensie-exemplaar!
‘De dingen die we onszelf wijsmaken verdringen vaak de waarheid.’
@harpercollins_holland bedankt voor dit fijne recensie-exemplaar!
‘De dingen die we onszelf wijsmaken verdringen vaak de waarheid.’