De eeuwige neezegger

Esther79 07 februari 2025

Als Iris met haar tweelingzus Roos op vakantie is in Costa Rica krijgt ze een hersenvliesontsteking waardoor ze een ernstige gehoorbeschadiging oploopt. Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft Iris een CI (cochleair implantaat). Dit heeft een flinke weerslag op haar leven. Ze stoot iedereen van zich af en stort zich op het tekenen. Ze maakt illustraties voor een kinderboek. De norse auteur van het boek wil echter enkel schriftelijk contact met haar. Genoeg ingrediënten voor weer een bijzonder boek.

Vlak na zijn geboorte kreeg mijn zoontje hersenvliesontsteking. Lange tijd dachten we dat hij doof zou blijven en hij stond al op de lijst voor twee CI’s. Door een wonder hoort hij nu perfect zonder hulpmiddelen, maar door deze gebeurtenissen kwam het verhaal wel heel dicht bij me. En Jade heeft het allemaal echt heel mooi en puur beschreven. Je voelt de frustratie van Iris (die scène in de supermarkt.. pfff) en je snapt haar houding naar haar ouders en zus terwijl je haar ondertussen het liefste een dikke knuffel wil geven. Ook Simons problemen worden heel levensecht neergezet.

Gelukkig zorgt Jade ook weer voor een flinke dosis humor. De mails tussen Iris en Boris zijn hilarisch en wat vind je van de term ‘baarmoedergenoten’ (heb ik ‘m goed onthouden)?

Het einde van het boek heb ik in de trein gelezen en oei.. ik moest ineens een traantje wegpinken. Er gebeurt echt heel erg veel in het boek, maar nooit kreeg ik het idee dat iets afgeraffeld werd. Inderdaad, zoals @manon_neke al zei: een boek met all the feels.

Een dikke aanrader! En het mooie is: deel 3 van Lessen in de liefde, ‘De eeuwige perfectionist’, is alweer in de maak. Dankjewel Jade dat ik mee mocht doen met de blogtour van dit bijzondere boek!

‘‘Ik hou van jou, ‘ zegt hij alsof het niets is. Terwijl het alles is. Hij is alles.’’

Meer recensies van Esther79

Het eerste deel in een nieuwe thrillerserie rond agent Lucy Halliday en haar speurhond Moss. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.