De hulp

Esther79 01 maart 2025
Een maand geleden las ik mijn eerste McFadden en inmiddels staat de teller al op 3! Fantastisch vind ik ze, deze boeken! De plottwists zijn echt geweldig! Uit onverwachte hoek krijg je plots een ‘dreun’.

In ‘De Hulp’ maken we kennis met Nina. Ze is getrouwd met de rijke Andrew Winchester. Als ze een hulp in de huishouding zoeken, reageert Milly snel. Ze is nog niet zo lang uit de gevangenis en leeft in haar auto. Als ze aangenomen wordt kan ze haar geluk niet op. Al gauw komt ze er echter achter dat Nina niet helemaal ok is. Ze vertoont vreemd gedrag. ‘Soms lijkt het alsof Nina een gespleten persoonlijkheid heeft.’ Millie laat het maar, want ze wil haar baan niet kwijt en haar onderdak. Hoewel het kleine zolderkamertje een bijzondere plek is… ‘Waarom zit het slot van deze kamer aan de buitenkant in plaats van aan de binnenkant?’

De personages zijn krachtig neergezet. Nina, Millie, Andrew, tuinman Enzo. Wat probeert Enzo Millie toch duidelijk te maken? Fantastisch hoe je van kant naar kant switcht en op het verkeerde been wordt gezet.

Een boek dat je pas los kunt laten als je het uit hebt. Het laatste stuk heb ik af en toe hardop ‘nee!’ geroepen tot m’n dochter vroeg: ‘alles ok mam?’ Haha. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek. @labuitgevers dankjewel voor dit geweldige recensie-exemplaar! Een dikke vette aanrader!!

‘Toch krijg ik dat ongemakkelijke gevoel niet van me afgeschud. Het gevoel dat ik hier weg moet zien te komen nu het nog kan.’

Meer recensies van Esther79