De Leraar
Ik sta met veel plezier voor de klas, als docente Frans en deze titel trok dan ook meteen mijn aandacht: ‘De leraar’ van Freida McFadden. Ik dacht altijd dat zij hele bloederige verhalen schreef (niet zo in mijn straatje) maar niets is minder waar. Een psychologische thriller die je werkelijk alle kanten op gooit.
Eve en Nate werken op dezelfde middelbare school. Ze lijken tegenpolen: Eve is een beetje stoffig, terwijl hij de knapste en populairste leraar van de school is. Hun relatie is inmiddels een beetje in een sleur geraakt. Alles gaat volgens een vaste structuur, met een afgepast aantal kusjes per dag. Wat zou Eve dat graag anders zien. Vorig jaar werd de school opgeschrikt door een schandaal rondom één leerling, Addie. En laten Nate en Eve het meisje dit schooljaar nu net beiden in de klas hebben..
‘Maar met dit meisje moet je heel voorzichtig zijn. Ze is… Addie is een meisje met problemen.’
Met een prikkelende proloog en korte hoofdstukken weet McFadden je meteen in het verhaal te trekken. Er komen steeds meer geheimen aan het licht en het verhaal wordt steeds complexer. Richting het einde komt er een prachtige plottwist en als je dan denkt dat je het boek met een gerust hart dicht kunt slaan word je op de laatste bladzijdes nog een keer omver geblazen. Ook al is het niet realistisch, ik vond het briljant verzonnen!
Het stuk over het pestgedrag was zo goed beschreven dat ik me helemaal in kon leven. Zo erg dat veel leerlingen ervoor kiezen om maar niets te zeggen, om niet te ‘snitchen’, omdat het anders alleen nog maar erger wordt.
De baan op een middelbare school, de partner die er ook werkt en de passie voor schoenen deel ik met Eve, maar tot zover de gelijkenis …
Ik heb een nieuwe thrillerschrijfster gevonden! Ik ben fan! @labuitgevers bedankt voor dit geweldige recensie-exemplaar!