De zonnesteen

Esther79 07 oktober 2024
☀️ De Zonnesteen ☀️

Kennen jullie de boeken van @jetnijlandauteur al? Jet schrijft prachtige historische romans met een sprookjesachtig tintje en ik ben er dol op! Nadat ik ‘Als de sterren fonkelen’ had gelezen, was ik erg benieuwd naar Jets nieuwe boek ‘De Zonnesteen’. Ik was dan ook erg blij dat ik één van de gelukkigen was die deze roman vooruit mocht lezen.

‘De Zonnesteen’, die vandaag uitkomt, (Happy releaseday lieve Jet!) speelt zich af in Schotland. Een verhaallijn in het verleden, met waarzegster/ dienstmeid Lyna en één in het heden met Bonnie, eigenaresse van een vervallen landgoed.

1745. Na de dood van haar moeder gaat Lyna werken als waarzegster bij de pub van Reefs vader. Op een dag komt de knappe Grant met zijn broer Blake in de waarzeggerstent. Lyna krijgt een visioen dat veel teweeg brengt. Reef is Lyna’s beste vriend en hij is smoorverliefd op haar. Lyna ziet hem echter gewoon als goede vriend. Als haar vader wil haar laten trouwen met een rijke, maar vieze man, besluit Lyna te vluchten.

Bonnie woont in een cottage op een vervallen landgoed in Schotland. Ze gelooft niet meer in de liefde en weet dan ook niet wat ze met haar gevoelens aan moet als ze de knappe Ray ontmoet.

Als Bonnie de zonnesteen vindt, weet Jet de twee verhaallijnen prachtig in elkaar te vlechten. Als lezer wil je alleen nog maar verder lezen: wat is er gebeurd met Grant en hoe loopt het af met Lyna?

Zo mooi hoe Jet Schotland zo mysterieus weet neer te zetten. En Lyna’s moeder… ‘Toeval bestaat niet, lieverd, lijkt de stem van mijn moeder te fluisteren via het briesje dat door het raam, dat op een kier staat, binnenkomt.’ Niets is toevallig. Toeval bestaat niet.

‘Dit is een zonnesteen. Ik heb hem van mijn vader gekregen. Ook als de zon niet schijnt, vangt de zon het licht op waardoor je zelfs op donkere dagen weet waar de zon zich bevindt.’

Een prachtige mysterieuze roman over zelfopoffering en ware liefde. De setting is geweldig en je waant je echt in het Schotse landschap. You did it again Jet! Ik ben fan!

#dezonnesteen #schotland #realeaseday #manonenestherhavingfunonbooksta #bookstagramnl #boekentips #mysterie

Meer recensies van Esther79