Humor en herkenbare situaties
Vakantieboek 6: Vier wandelaars & een Siciliaan, door Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind. Vier Nederlandse vrouwen nemen deel aan een wandelvakantie op Sicilië. Elk heeft daar een eigen reden voor. 2 zijn vriendinnen, de rest kent elkaar niet. Lot, Joy, Hannah en Bibi zijn allemaal op zoek naar zichzelf. De wandeling leidt door het ruige landschap van Sicilië, onder leiding van de Siciliaanse gids Vincenzo. Het verhaal is fris geschreven, veel vaart, veel humor en er komen veel herkenbare situaties voorbij voor de moderne mens. De worsteling met zelfbeeld, verwachtingspatronen, relaties en de balans werk en privé. En de vergankelijkheid van het bestaan. Dat maakt het verhaal echter niet zwaar, en dat is knap gedaan. Het concept: 4 schrijfsters die elk 1 hoofdpersoon voor hun rekening nemen werkt verrassend goed. Lot, Joy, Hannah en Bibi komen tot leven. Toch raakt het nergens. Wellicht is dat door de lichtheid waardoor ook afstandelijkheid ontstaat. Toch een interessant concept. Ik ben benieuwd naar het tweede deel.