Lampje zit voor altijd in mijn hart <3

evdheijde 18 april 2022
Lampje is de naam van de hoofdpersoon, een klein meisje. Haar vader is de vuurtorenwachter, maar hij heeft maar een been. Daarom doet Lampje elke dag het licht aan in de vuurtoren. Op een dag gaat er van alles mis waardoor ze het licht niet aan kan doen en er een schip verongelukt. Als gevolg daarvan (er gebeurt natuurlijk wel een en ander tussendoor, maar ik wil niet te veel verklappen) mag Lampje niet meer bij haar vader wonen. Ze gaat naar een huis waar ze moet werken. Eerst is ze heel verdrietig, maar eigenlijk zijn de mensen in dat huis best aardig! Volgens de verhalen woont er in dat huis ook een monster. Het heeft wel een geheime kamer waar Lampje erg nieuwsgierig naar is...

Lampje is wel een kinderboek en soms merk ik tijdens het lezen van kinderboeken echt dat ik er te oud voor ben. Natuurlijk was er een verschil met de meeste andere boeken die ik lees, maar ik genoot echt van Lampje. Ondanks de simpele vertelling, heeft het verhaal diepgang en een aantal heftige thema's. Zo is Lampjes moeder overleden. Ze moest natuurlijk ook niet zomaar uit huis en in haar nieuwe huis wonen mensen die... anders zijn. Lampje kan goed met hen omgaan, maar de rest van de wereld eigenlijk niet. Als de lezer de boodschap eruit haalt... kunnen we er nog wat van leren! Maar voor de meeste lezers zal het gewoon een leuk en spannend avonturenverhaal zijn.

Meer recensies van evdheijde