Wat een heerlijke feelgood van Renée Olsthoorn!
Wat een heerlijk boek! Ik ben helemaal verliefd op de cover en de titel vind ik ook super tof. Van kleins af aan krijg ik heel vaak dezelfde vraag te horen (of in de 'Hoe verzint ze het?' variant) als ik weer eens een -al zeg ik het zelf- briljant plan heb, maar de uitvoering ervan niet helemaal volgens plan gaat. De cover en titel passen trouwens perfect bij het verhaal!
Daantje is haar baan als junior associate bij een groot advocatenkantoor helemaal zat en neemt het besluit om iets heel anders te gaan doen, namelijk naar Frankrijk te verhuizen en daar een in Nederlandse wijn en kaas gespecialiseerde winkel te openen. Ze vraagt haar moeder Iris om mee te gaan. Iris heeft zo haar bedenkingen, maar gaat toch mee. Zal het ze gaan lukken om de chauvinistische Fransen aan de Nederlandse kaas en wijn te krijgen?
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Daantje en haar moeder Iris. De personages zijn goed uitgewerkt en je leert ze dan ook goed kennen.
Renée Olsthoorn heeft een zeer prettige en beeldende schrijfstijl en verwerkt de juiste dosis humor in het verhaal, wat ervoor heeft gezorgd dat ik door het boek vloog. Ze weet zowel de personages als de omgeving zo te beschrijven dat het voor mij totaal niet moeilijk was om alles en iedereen voor me te zien. Ook de bijzondere band tussen moeder en dochter is zó mooi beschreven.
Vriendschap, liefde, onzekerheid, bindingsangst, jaloezie, vertrouwingsissues, het zit allemaal in het verhaal.
Kortom, 'Hoe verzin je het?' is wat mij betreft zeker een aanrader als je houd van een goede feelgood met diepgang.
Eindconclusie ⭐⭐⭐⭐
Eindconclusie ⭐⭐⭐⭐