Leuk tussendoortje
Zet een dier op de cover en je hebt me, dus ja deze cover vind ik helemaal geweldig! Hij past ook perfect bij het verhaal dat gaat over een zwarte kater genaamd Flip, ehm Sjaak.
Als haar zoon Timo aangeeft per direct bij zijn vader te gaan wonen, wordt Annelinde keihard geraakt door het 'lege-nest syndroom'. Als een stoere zwarte kater met hoog knuffelgehalte haar leven binnenwandelt, heeft ze het gevoel alsof deze kat haar helemaal begrijpt en hij haar net zo hard nodig heeft als zij hem. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Naar mate het verhaal vordert, raakt Annelinde steeds verder in de ban van Flip de kat, en begint nogal vreemde dingen uit te halen om hem bij zich te houden. Als dat maar goed gaat... Het verhaal eindigt met een plottwist die ik in ieder geval niet had zien aankomen. Persoonlijk vond ik het een niet echt spannend, maar wel leuk verhaal om te lezen.
Het personage Annelinde is goed uitgewerkt. Ik kon aan het begin wel met haar meevoelen, maar ze sloeg al snel door in bepaalde keuzes die ze maakte.
Annet Hulst heeft een vlotte schrijfstijl, wat ervoor heeft gezorgd dat ik door het verhaal vloog. Dit was het eerste verhaal dat ik van haar las, en het smaakt naar meer.
Kortom, Kat in het nauw van Annet Hulst is een leuk cozy crime tussendoortje.
3,5 ster (omdat Hebban niet aan halve sterren doet, rond ik het af naar 4 - Tja die cover hè)
Kortom, Kat in het nauw van Annet Hulst is een leuk cozy crime tussendoortje.