Veelbelovend eerste deel met veel diepgang
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het is voor mij geen thriller pur sang.
Het verhaal lijkt wat traag op gang te komen in de eerste hoofdstukken. Er wordt heel beschrijvend geschreven over Vera, het hoofdpersonage, het dorp en de regio waar ze woont, haar leven, de maatschappij en dan vooral het gemeenschapsleven op het platteland in Zweden. De beschrijvingen vind ik wel heel mooi, treffend en boeiend.
Vera zelf is een boeiend, atypisch hoofdpersonage. Perimenopauze, rouwend om een verbroken relatie, ontslagen als journaliste en ongelukkig in haar nieuwe job. Ze is op zoek naar zichzelf, naar zingeving, naar hoe ze haar toekomst nog wil inrichten.
De personages worden allemaal mooi, diep uitgewerkt.
Ook het verhaal zelf is goed uitgewerkt en opgebouwd. De hoofdstukken in tegenwoordige tijd worden afgewisseld met flash backs, cursief gedrukt. Na een tijd wordt duidelijk dat die over de vermoorde vrouw gaan en geleidelijk aan kun je de puzzel meer en meer leggen.
Door die afwisseling en de diepte van de verhaallijn en personages ben je echt geboeid om verder te lezen, wordt je in het verhaal meegetrokken.
Sluw is het eerste deel van wat een serie moet worden met Vera als hoofdpersonage. Doordat je de personages en de plaatselijke gemeenschap al goed leert kennen, ben ik echt wel benieuwd naar het vervolg! Ik heb dit eerste deel graag gelezen en kijk alvast uit naar het volgende!
De personages worden allemaal mooi, diep uitgewerkt.