Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

Boerenkool; superfood in beeldschone presentatie

Fabulous Food Fan 18 december 2015

Boerenkool is terug van weggeweest en wordt al weer geruime tijd bejubeld als superfood. Er wordt zelfs beweerd dat als je vier of vijf keer per week boerenkool eet of drinkt (!) je kunt profiteren van zowel een verlaagd risico op chronische aandoeningen en ontstekingen als een boost voor hart en bloedvaten en mogelijk gewichtsverlies. Tevens zorgen de in boerenkool aanwezige chlorofyl en antioxidanten voor een detox van het lichaam omdat deze supergroente zorgt voor een goede spijsvertering en het lichaam ondersteunt bij het afvoeren van gifstoffen.

Vier of vijf keer in de week is echter niet weinig. Hoe houd je de boerenkoolinname spannend, afwisselend maar vooral smakelijk?

Geen nood Amelia Vasiliev heeft met Boerenkool een boek gemaakt met 69 recepten waarin niet alleen boerenkool maar ook andere koolsoorten de show stelen. 

Van boerenkoollimonade, pesto, driehoekjes met boerenkool en feta, ceasarsalade, pittig strooisel en boerenkoolcurry tot zoete chocoladecake en mini muffins met bosbessen; voor elk eet- of drinkmoment van de dag heeft Amelia een suggestie waarbij (boeren)kool de hoofdrol speelt.

Het boek straalt puur, simpel en less is more uit. De opmaak is helder en strak; op de linker pagina’s staan de ingrediënten zowel uitgeschreven als gefotografeerd. Op de rechter pagina’s staat het uiteindelijke resultaat en de eenvoudige bereidingswijze.

Slechts zes tot tien ingrediënten per recept zijn nodig om een creatief, smakelijk, oogstrelend en gezond gerecht te maken.

Ook de fotografie is ontdaan van onnodige frutsels die de aandacht afleiden van waar het om gaat in dit boek: (boeren)kool in al zijn charme. De ondergrond van elke pagina is wit en de borden en schaaltjes zijn wit of van glas. Hierdoor knallen de ingrediënten bijna van de pagina’s af. Beeldschoon!

Boerenkoolstrooisel
(voor 250 ml – Bereiding 30 minuten)

Ingredienten:
1 bosje gemengde boerenkool, palmkool stengels verwijderd
2 el olijfolie
50 gr geroosterd wit en zwart sesamzaad|
1 tl chilivlokken (optioneel)
1 tl zeezout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Wrijf de boerenkoolbladeren in met olijfolie, leg ze op de bakplaat en zet 20-25 minuten in de oven of tot de bladeren droog en knapperig zijn.

Maal de boerenkool met de rest van de ingredienten in een vijzel of foodprocessor fijn. Bewaar in een goed afsluitbare glazen pot.

Dit is een ontzettend veelzijdige smaakmaker. Strooi over rijst of noedels, slades of eieren. Je kunt dit strooisel ook een Indiase smaak geven door specerijen als komijn en nigellazaad toe te voegen.

Met Boerenkool kunnen we de komende wintermaanden met een gerust en gezond hart omarmen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Fabulous Food Fan

Gesponsord

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur