Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

'Flower Power' krijgt met dit boek een nieuwe betekenis!

Alleen al het zien van de kleurige kaft van Koken met Kruiden & Bloemen, (zaai, oogst, eet) van Pip McCormac maakt vrolijk.

Pip Mccormac is als hoofd lifestyle van Red Magazine verantwoordelijk voor de culinaire bijdragen en interieur-reportages. Zijn balkon in Zuid-London heeft hij omgetoverd tot een mini-tuin waar alle mogelijke kruiden en eetbare bloemen te vinden zijn. Met de oogst uit dit mini-tuintje weet hij de meest fantastische recepten te creëren en die deelt hij in zijn boek Koken met Kruiden en Bloemen.
Het boek begint met handige tips en opmerkingen die vooraf gaan aan het ter hand nemen van de plantenschop. Daarna zijn de kruiden en bloemen aan de beurt. In een A-Z lexicon wordt uitleg gegeven over de smaak, zaaiperiode, zaaiwijze, geschikte buren, lekkere combinaties, vervangers en gebruik van de kruiden en bloemen. Vooral de tips met welke ingrediënten de kruiden goed combineren, en door welke andere kruiden ze eventueel zijn te vervangen, zijn handig.
Koken met Kruiden & Bloemen is gelardeerd met vele sfeervolle foto’s die het verlangen naar zon, zaaien en oogsten enorm vergroten. Met een aantal potten, ja zelfs potten in de vensterbank, hangend voor een raam of aan de balkonrailing, kun je wekenlang genieten van je eigen oogst.
Pip geeft daarnaast ook tips hoe je kruiden kunt stekken. Met een goede planning moet het zelfs mogelijk zijn om het hele jaar door te genieten van zelfgekweekte kruiden en bloemen.
In 6 hoofdstukken krijgt je als lezer vervolgens meer dan 60 eenvoudige recepten aangereikt met een inspirerende kruiden- en bloementoets, welke het gerecht naar een hoger plan tillen. Muffins met appel, vlierbloesem en tijm, soep met bleekselderij, stilton en tuingoudsbloem, sinaasappelcurd met eenjarig bonenkruid, gestoomde sponge cake met basilicum, rijstsalade met doperwten, postelein en viooltjes zijn slechts enkele van de gerechten welke ik zeker wil maken.
Mijn kruidentuintje is nog in de opstart fase (lees; zaad is gestrooid maar groen laat nog op zich wachten) en ik ben dus voorlopig afhankelijk van verse kruiden gekocht bij mijn goed gesorteerde favoriete marokkaanse buurtwinkel. Gelukkig hebben ze dragon dus ik kan het volgende gerecht maken: Gevulde aardappel met brie, cranberry & dragon.

Ingrediënten (p.p)
1 flinke aardappel (geschikt om te poffen)
50 gr brie in blokjes
2 tl cranberrysaus
1 el fijngehakte dragon
olijfolie voor het besprenkelen

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Pof de aardappel tot hij in het midden gaar en luchtig is. Dit duur ongeveer 45-60 minuten, afhankelijk van de grootte. Controleer de gaarheid met de punt van een scherp mes.
Halveer de aardappel, schraap de kruimige binnenkant uit de schil en meng dit met alle andere ingrediënten, behalve de olie.
Doe de vulling terug in de aardappelhelften.
Besprenkel met olie en schuif ze terug in de oven.  Bak ze nog 15 minuten, of tot de schil lekker krokant is.
Serveer met een frisse knapperige salade en eventueel een lekker glas wijn.
Kun je geen verse dragon vinden, vervang dit kruid dan door rozemarijn, bieslook of basilicum.

Ruimtegebrek of geen groene vingers mogen niet langer een excuus zijn voor het niet zelf kweken van kruiden en bloemen. Met Koken met Kruiden & Bloemen, zaai, oogst en eet kan iedereen aan de slag, gaat er een culinaire wereld voor je open en krijgt het begrip ‘Flower Power’ een geheel nieuwe betekenis.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Fabulous Food Fan

Gesponsord

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur