Het is goed zo
Een paar jaar geleden kwam ik het eerste deel van deze reeks toevallig tegen bij de Makro voor maar een paar euro. Ik wist toen niet dat het een fantasy-boek was, en normaal gesproken lees ik dat genre niet vaak. Maar blijkbaar had het iets, want inmiddels ben ik beland bij het vierde en laatste deel van de reeks.
In dit deel staat Gemma voor haar laatste uitdaging: het verbreken van de vloek die haar leven beheerst. Om van deze vloek af te komen, moet ze met haar vrienden allerlei raadsels ontcijferen en geheimen ontrafelen. Het voelde soms alsof ik naar een aflevering van Het Huis Anubis zat te kijken, zo spannend en mysterieus werd het. Maar het is geen onschuldig avontuur – er vallen slachtoffers en mensen van wie Gemma houdt komen door de vloek in gevaar.
Het verbreken van de vloek heeft grote gevolgen, en Gemma moet uiteindelijk beslissen of het het risico waard is, niet alleen voor zichzelf maar ook voor de mensen om haar heen. Het wordt een zware afweging tussen vrijheid en veiligheid.
Over het boek zelf: de eerste drie delen hadden me echt te pakken en ik keek dan ook enorm uit naar dit slotdeel. Helaas viel het me een beetje tegen. Het verhaal voelde hier en daar wat langdradig en leek soms te worden opgerekt. Het is goed dat de serie nu eindigt, want het voelde alsof er weinig meer toe te voegen was.
Al met al een spannend slot van een bijzondere fantasy-reeks, al had het voor mij iets korter en krachtiger mogen zijn.