Leuk sprookjesachtige verhaal
"Day dreamer" van Luna van Roosen
uitgeverij hamley books
De start van het verhaal van Lora dat met haar hondje Henry aan het lopen was in het bos, deed me denken aan een Urban fantasie ook al zat er nog weinig magie of fantasie in. Toen werd het al mysterieus en al snel kreeg het een sprookjesachtige wending. Ik lees dit best graag en ik vond het een aangename schrijfstijl, vooral de speelsheid van de 2 zusjes Alice en Charlotte vind ik heel leuk gebracht. Het deed me wat denken aan assepoester en Belle en het beest. Maar dan komt de stiefzus Amaryllis, plotseling mee terug in het verhaal zou ze de spelbreker worden om achter het geheim van het kasteel te komen? Of is dit een manier om die 2 wat dichter naar elkaar te laten groeien?
Juist als het boek bijna uit is was ik even in de war na de gebeurtenis met Lora, hoofdstuk 18 was even niet duidelijk over wie gaat dit waar gaat dit naar toe? Erna komen er stukken uit het verleden van het gezin dat in het kasteel woont en hoe het geheim zou kunnen ontstaan zijn. Hier eindigd het dus ook mee wat er wel voor zorgt dat je toch afvraagt hoe dit zal eindigen en wat er nog zal komen. Wat is er met Lora gebeurt, is alles oké met Henry? Gaat het geheim ontrafeld worden en komt alles weer tot een happy end? Dan zullen we eerst deel 2 night thinker moeten lezen.
Het is en was niet de hoogste spannings en avontuurlijke verhaal, maar wel een mooi sprookjesachtige verhaal met leuke elementen en leuke speelse dingen. De aangename manier van schrijven zorgde ervoor dat ik het boek in 7 dagen uit had.
uitgeverij hamley books