Sterk verhaal

fantasie42 20 oktober 2024
Varingholt kronieken deel 2: dodelijke magie van Rolf Österberg uitgeverij Celtica publishing
Nanali is niet ongeschonden uit de strijd gekomen, toch gaat ze met haar vriendinnen de strijd aan tegen de Varons en de Kygs.
In dit deel komt Zachos wat meer aanbod, als beschermer van het dodenwoud. Zijn verhaal maakt plots een heel andere wending, wat gaat er gebeuren met hem en hoe loopt het af?
Zal Nanali erin slagen om meer troepen te verzamelen en de strijd verder te zetten? Hoeveel slachtoffer gaan er vallen en zal het hun samen lukken?
Zal de raadsvrouw Nusheha die in Varingholt blijft alles in goede banen kunnen blijven leiden? Hoe zal Arif het ervan afbrengen als nieuwe koning?
Zullen de sterveling de goden blind volgen en hun laten gebruiken in hun strijd. Of gaan ze tot besef komen dat ze gebruikt worden en zij hun voor de goden moeten opofferen?
Over dit boek heb ik iets langer gedaan ondanks dat het minder bladzijden had, dit kwam door het toch al moeilijkere tactieken. Vooral de stukken van de koning en zijn raadsvrouw, in dit boek begreep ik het minder goed waardoor het lezen vertraagde.
Toch heb ik genoten van het verhaal en benieuwd hoe het verder gaat. Zal de nieuwe God echt goede bedoelingen hebben? Wanneer ontmoet Nanali de vrouw die niets met de goden zou te maken hebben maar wel eens in haar droom verschijnt? Wie overleefd de strijd in boek 3? Hoe gaat het einde uitlopen? Gaan de rebellen ook een belangrijke rol spelen in de winst?

Meer recensies van fantasie42