Geweldig genoten ervan
Schaduw van as - herrijzen van Denise L.B.
Wauw wat een boek, ik werd in het verhaal meegezogen. Ik ben fan van Sarah Maas haar boeken vooral van de glazen troon en Acotar reeks. Maar goden wat kan Denise goed schrijven, ik wil auteurs niet vergelijken met elkaar. Eke auteur heeft zijn eigenheid en uniek verhaal, toch vind ik haar boek even goed als die van Sarah Maas.
De opbouw waar je nieuwsgierig door wordt, een mysterieus kantje waar je denk wat en wie zal dit zijn. De spanning, avontuur en humor die elkaar mooi afwisselt. Echt super genoten en kan al niet wachten om deel 2 te kopen en te lezen.
Ik geef toe het mysterieuze stukje bij de start van elk hoofdstuk, vond ik even verwarrend maar trok me wel aan om te weten wie het was. Catharina groeit van vrouwe met haar dienstmeid Anna, naar slavin van haar tante. Ze probeert positief te blijven, wat snel veranderde als ze haar verloofde ontmoet waar ze aan uitgehuwelijkt werd. Ze ontmoeten de charmante William die haar wou bevrijden, maar het noodlot sloeg toe.
Catharina en Anna slagen op de vlucht naar Alfheimr, waar ze meer over haar krachten leert. Maar daarbij blijft het niet, ze veranderd van slavin en vrouwe naar iemand die op komt voor zichzelf en leert om zichzelf te verdedigen en meer. Er komen in het verder deel van het verhaal nog enkele leuke geheime boven, maar daar moet je het boek zelf voor lezen. Ik spoiler niet.
Het is een verhaal met doorzetting, vriendschap, sterke vrouwen, verlies, liefde, tweestrijd, spanning, humor,...
Catharina, Anna, Deigh, Olivier en Aiden zijn mijn lievelings personage.
Mijn lievelings scène is een trouw die in Alfheimr doorgaat (ga niet verklappen tussen wie) de ceremonie deed iets met me. Ik heb super genoten van dit boek.
Catharina, Anna, Deigh, Olivier en Aiden zijn mijn lievelings personage.