Dankzij dit boek ben ik weer een leesmonster geworden

Femke 08 april 2024
Na de middelbare school en de verplichte boeken die ik moest lezen, had ik moeite met het oppakken van een boek. Maar toen ik me er toe zette en begon in 'De voordelen van onbeantwoorde liefde' van Becky Albertalli? Ik was verkocht. Dankzij dit boek heb ik mijn zin om te lezen weer teruggevonden en ik kan je zeggen: ik heb het gemist.

Dit boek leest als een trein, en is laagdrempelig. Ik kende Becky Albertalli niet, maar nu is ze niet meer weg te denken als een van mijn favoriete YA-schrijvers. Ik heb het boek in 3 dagen uitgelezen, en dat zegt heel wat. Molly is een geweldig personage en ik herkende me in haar. Ze is niet populair, erg onzeker en onhandig. Maar wat is ze lief en hilarisch. Iedere passage wordt zo levendig vertelt dat het voelt alsof je zelf in huize Peskin-Suso woont, en eigenlijk zou je dat ook moeten willen. De verschillende karakters brengen een leuke dynamiek in het verhaal en houdt de lezer geboeid. Ook de schrijfstijl leest als een speer.

Becky Albertalli heeft met "De voordelen van onbeantwoorde liefde" een hartverwarmend verhaal neergezet dat jongeren en volwassenen alike zal aanspreken. Het is niet alleen Molly's reis naar zelfacceptatie en liefde die je raakt, maar ook de subtiele manier waarop de thema's vriendschap, familie en identiteit worden besproken en verwerkt in het verhaal.

Wat dit boek zo speciaal maakt, is de authenticiteit van de personages. Molly is niet perfect, maar haar onzekerheden en onhandigheden maken haar menselijk en herkenbaar voor velen. Het is moeilijk om niet van haar te houden terwijl je haar door het verhaal volgt.

'De voordelen van onbeantwoorde liefde' is niet zomaar een YA-roman; het is een boek dat je aan het lachen maakt, je hart verwarmt en je doet nadenken over de kracht van liefde en acceptatie. Dit boek verdient een plekje op ieders boekenplank.

Meer recensies van Femke