Fijne schrijfstijl
Dit boek gaat verder waar De kerstboekwinkel (deel 1) stopte. Heb je deze nog niet gelezen, pas dan op voor spoilers.
Carmen werkt nog steeds in de kerstboekwinkel, al hebben ze het daar niet makkelijk. Oke, haar goede vriend, is naar de andere kant van de wereld voor en onderzoek en Carmen wordt het huis uitgezet door Sofia die een vervanger voor haar heeft gevonden. En als je denkt dat dat alles is, wil zakenman Jackson het pand helpen door het over te kopen en souvenirs introduceren om de zaak weer op de rit te krijgen.
Carmen strijdt ervoor de zaak zelfstandig zo lang mogelijk open te houden en doet er alles aan Jackson buiten de deur te houden, maar of dat haar lukt is nog maar de vraag.
Eerlijk gezegd vond ik dit boek iets minder dan deel 1. Het verhaal komt traag op gang door een hoofdstuk wat een heel jaar samenvat met wat er intussen allemaal gebeurd is. Dit had van mij wel iets kleiner gemogen.
Wel vond ik de schrijfstijl nog erg fijn. Toen ik eenmaal in het boek zat, vloog ik door de hoofdstukken heen.
De meeste personages kende ik al, deze werden met een mooie uitgebreide achtergrond voorgesteld.
Ik heb me aan sommige personages geïrriteerd, wat ik leuk vond, ik kon me goed inleven in het verhaal wat ik altijd erg fijn vind aan een boek.
Het boek eindigt best wel open, dus ik hoop dat er nog een deel komt, als dat zo is, ga ik die ook zeker lezen.
Al met al een prima boek met iets minder diepgang dan deel 1. Ook las het iets langzamer, maar het bleef een fijn boek om te lezen. Als je op zoek bent naar een kerstboek is deze serie zeker een aanrader.
Bedankt voor het recensie-exemplaar lsuitgeverij en zininfeelgood
Bedankt voor het recensie-exemplaar lsuitgeverij en zininfeelgood