Geweldig boek!
Sinterklaas is het nieuwste boek die zich afspeelt in Het Muizenhuis geschreven door Karina Schaapman. Een erg leuk verhaal waarbij de Sinterklaas en zijn Pietenmuizen een bezoekje komen brengen bij Het Muizenhuis. Het is allemaal zo lief en schattig neergezet dat kinderen zich helemaal thuis gaan voelen in dit boek. Sam en Julia mogen zelfs een bezoekje brengen in het logeerhuis van Sinterklaas waar het een drukte van jewelste is. Ze krijgen een hele rondleiding waarbij ze van alles tegenkomen. Mocht je dat nog niet zijn dan brengt dit boek jou zeker weten helemaal in de Sinterklaassfeer.
In ‘Sinterklaas’ krijgen Sam en Julia een spannende tijd voor de boeg, want Sinterklaas komt weer aan in het land! Ze kijken daar erg naar uit en het blijkt dat Sinterklaas zijn logeerhuis vlakbij opa Zeeman is. Sam en Julia besluiten een bezoekje te brengen aan het logeerhuis en ze mogen zelfs even naar binnen om een kijkje te nemen. Waarbij ze langs de pepernotenfabriek komen, de chocoladeletterfabriek en zelfs bij de inpakkamer. In elke kamer laten de Pietenmuizen zien hoe alles in zijn werk gaat. Wanneer de rondleiding is afgelopen is het ook alweer bijna tijd voor pakjesavond, een dag vol met familie en vrienden en natuurlijk niet te vergeten de cadeautjes!
Wat was dit een lief verhaal om te lezen, ik heb het boek samen met mijn dochter gelezen en ze vond het geweldig om alle details te kunnen bekijken. Op elke pagina was wel weer iets moois te vinden, waardoor je urenlang plezier kunt beleven aan dit boek. Het verhaal zelf was ook erg lieflijk geschreven waardoor je het verhaal met een hartverwarmend gevoel dicht kon slaan.
Mocht je nog op zoek zijn naar een mooi cadeau voor de aankomende feestdagen dan is dit een hele grote aanrader. Het bevat de magie van Sinterklaas, maar ook de gezelligheid eromheen wordt goed weergegeven. En een inkijkje bij het logeerhuis van Sinterklaas is natuurlijk helemaal leuk voor de kleine kinderen. Mijn dochter vond het een prachtig verhaal en kon niet wachten om het de volgende dag nog een keer te kunnen lezen.
Deze recensie is eerder verschenen op Femleest
Deze recensie is eerder verschenen op Femleest